I-BMW.com I-BMW.com

Welcome to the I-BMW.com forums! - You're currently viewing as a limited access guest. By joining our free member supported community, you'll gain access to post/ reply, communicate privately with other members (PM), or globally via "real time chat", respond to polls, upload photos, post classifieds etc. Membership is fast so, Register @ the Ultimate Sport Touring Portal!
Should you not receive an email with activation link, check your SPAM settings or please contact us and include the ID/ email address you registered with.

Go Back   I-BMW.com > General Discussions > Motorcycle Gear , Accessories & Apparel > Accessories / Electronics
User Name
Password
Home Register Gallery Classifieds FAQ Members List Calendar Donate Mark Forums Read

Accessories / Electronics Accessories and Electronics, Except GPS Units NOTE: Please use the Classifieds section if you have items For Sale or WTB!

Vendor Sign Up | Want to see your name in neon blue? | Want a neat reflective sticker for your ride?!

Reply
 
Thread Tools.. Display Modes
  #1  
Old 06-15-2014, 12:20 AM
XRx's Avatar
XRx XRx is offline
Crashing the net!!!
Post: 1,419 Thanks: 234
Thanked 187 Times in 153 Posts
 
Join Date: May 2012
Location: New England, USA
USB Install Confusion, Please Help

I'm confused. In trying to install a USB/12V outlet on my KS, I'm not getting the expected results. I tapped into the same wires that I am using for my radar detector power which still works. Also, connected a volt meter to the new outlets and they showed ~12V, but when I plug my phone into it via USB, it doesn't show the phone charging.

Now this outlet is 2x USB plus 1x 12V socket, looks like it is this one http://www.walmart.com/ip/12V-Dual-U...8003W/29029303

Putting a meter on the outlets it seems to be powered. But plug my phone USB and doesn't show charging. Also if I plug in a charger adaptor into the 12V side, still isn't showing anything on the power LED.

What am I missing here?
__________________
Favorite current toys: NEW! 2016 Arctic Cat Wildcat X 1000 UTV! - '09 Light Gray K1300S daily driver 65k - '12 Ducati Hypermotard 1100 SP Corse 'round town scooter - '09 CRF450X , Plated - Snow Duty: '04 MB S500 4matic - Rain Duty: 2000 Corvette

"K1300S is the most refined sport bike I have ever had the pleasure of riding" -Wolfman
Reply With Quote
  #2  
Old 06-15-2014, 12:54 AM
gblessing's Avatar
gblessing gblessing is offline
stays crispy in milk
Post: 1,283 Thanks: 162
Thanked 254 Times in 188 Posts
 
Join Date: Feb 2005
Re: USB Install Confusion, Please Help

I suspect you have 12v but not enough amperage. Hook the unit up to the battery directly and see if you have the same results. If it works that way, it's time to create a switched circuit with a relay.
__________________
K1600GT
Reply With Quote
  #3  
Old 06-15-2014, 11:13 AM
gblessing's Avatar
gblessing gblessing is offline
stays crispy in milk
Post: 1,283 Thanks: 162
Thanked 254 Times in 188 Posts
 
Join Date: Feb 2005
Re: USB Install Confusion, Please Help

In the light of morning, I am going to change my description of the issue but not the diagnosis of the problem.

Again, I would start by trying the outlet connected directly to the battery, if it works that way, you need to evaluate the circuit you are trying to power it from. Also, and perhaps first, verify that you have an adequate ground to the charge port wiring.
__________________
K1600GT
Reply With Quote
Reply


Thread Tools..
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump

Similar Threads (a database pull of similar subject matter)
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tips to install an AF-XIED device on a K 1300 GT robert mahler "K13GT" Technical Q&A 0 12-20-2013 06:30 PM
Stebel horn and Painless fuseblock install samsdad57 "K12S/KR" Technical Q&A 6 03-27-2010 08:38 PM
H.A.R.D. install question justjoe Helmets 10 04-14-2009 09:27 PM
Stebel Nautilus Install on My K1200S Pirate "K12S" Accessories 26 08-24-2008 10:18 PM
Install v9.1 on Old ECU? Waste of time? BUMWA "K12GT" Gen. Discussions 32 06-05-2007 02:44 PM


All times are GMT -4. The time now is 02:04 AM.


I-BMW.com is via vBulletin Version 3.5.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1998 - 2018, I-BMW.com LLC .
Page generated in 0.41973 seconds with 15 queries